FSS Skirace 11.7 2020

AKTIA Rollerski center
Polkujuoksu + Rullahiihtokisa Perinteinen
Sarjat: Miehet, Naiset, M16 ja N16

Suojelijan tervehdys

Tervetuloa SM-hiihtoihin urheilukuntaan – Vöyrille

Urheilu on lähellä Vöyriläisten sydäntä. Kunta on jo vuosikymmenien ajan tullut tunnetuksi urheilukuntana, jossa sijaitsee menestyksekäs urheilulukio ja urheiluopisto Campus Norrvallassa.

Vöyrin hiihtokeskuksessa, jossa SM-hiihdot järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa, on mahtavat puitteet hiihtourheilulle, kuten laadukkaat ja vaativat ladut, hyvä laskettelumäki sekä hyppyrimäki, joka näkyy pitkälle peltoaukioilla.

Harjoitteluolosuhteet ovat parantuneet merkittävästi 2017 jälkeen kun Aktia Roller Ski Center rullahiihtorata otettiin käyttöön. Rataa sanotaan Suomen parhaaksi rullahiihtoradaksi ja se on todella haastava. Suunnitteilla on, että ampumarata rakennetaan sen yhteyteen lähiaikoina ja parantaa näin merkittävästi myös ampumahiihtäjien harjoittelumahdollisuuksia.

Lajikirjo Vöyrillä on toki paljon laajempi kuin hiihtolajit. Kaikkein tunnetuin urheilija Vöyriltä tällä hetkellä on Huuhkajien kapteeni Tim Sparv, joka oli mukana viemässä jalkapallomaajoukkuettamme ensimmäistä kertaa koskaan miesten jalkapallon EM-kisoihin.

Listan aikaisemmista ja nykyisistä tunnetuista yleisurheilijoista, hiihtäjistä ja suunnistajista, jotka ovat käyneet tai käyvät urheilulukiota tai asuvat Vöyrillä voisi tehdä pitkäksi. Tämä on todistus siitä, että täällä tehdään hyvää ja laadukasta työtä urheilun parhaaksi.

Vöyrillä on pitkä ja laaja kokemus suurien kilpailujen järjestämisestä, esimerkiksi eri lajien SM-kisoista, sekä senioreille että junioreille. Täällä järjestetään vuosittain, mikäli sää sallii, hiihdon massatapahtuma 53 km pitkä Botniavasan, jonka houkuttelee sekä huippu-urheilijoita että kuntoilijoita. Myös Botniapyöräily on suosittu tapahtuma.

Viimeksi hiihdon SM-kilpailut pidettiin Vöyrillä 2011. Sen jälkeen on järjestetty junioreiden SM-hiihdot ja Suomen Cup osakilpailu Vöyrin hiihtokeskuksessa. Kiitos aikaisempien onnistuneiden järjestelyjen kilpailuorganisaatio on hioutunut todella vahvaksi ja näin myös SM-hiihdot 2020 voidaan järjestää onnistuneesti.

Onnistuneisiin kisoihin kuuluu täydellisten latujen lisäksi yleisölle hienoja elämyksiä. Haluan antaa vinkin – kilpailuratamme antaa hienot mahdollisuudet seurata kilpailuja maastossa lähellä hiihtäjiä.

Haluan jo tässä vaiheessa kiittää järjestäviä seuroja Vörå IF:ää, Oravais IF:ää, IF Femmania sekä Vöyrin kuntaa hienosta työstä, jotta Vöyrin SM-hiihdot 2020 muistetaan hyvillä mielin pitkään. Haluan myös kiittää sponsoreita, yleisöä ja muita yhteistyötahoja tuestanne. Te mahdollistatte sen, että yhä useampi suomalainen lapsi ja nuori saa mahdollisuuden ohjattuun, hauskaan ja terveelliseen harrastukseen – koska sitähän hiihto todellakin on.

Lämpimästi tervetuloa Vöyrille ja menestystä laduille! Teemme parhaamme, jotta kilpailuista tulisi onnistuneet.

Mikko Ollikainen

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Kansanedustaja. RKP (Virkavapaalla oleva Vöyrin kunnanjohtaja)