AKTIA ROLLER-SKIRACE 2023

Aktia Rollerski center VÖRÅ
Rullskidning: Prolog & Jaktstart 19.8 2023 kl 15:00
Klasser: Herrar, Damer, D16 och H16

Tävlingsledaren försäkrar att Skid-FM i Vörå kommer att genomföras 31.1-2.2.2020

Vinterns första FM-tävlingar i skidning arrangeras i slutet av nästa vecka i Vörå, bedyrar tävlingsledaren Mårten Lövdahl.

– Just nu ser det ut att vara möjligt att köra de spår som behövs. Det 2,5 km-långa konstsnöspåret är fortfarande i gott skick. Under helgen var det så pass många minusgrader, att alla sex snökanoner var i gång under 12-15 timmars tid och vi fick på det viset bra med påfyllning av snö.

– Det mest kritiska stället på spåret är stadionområdet, dvs. start- och målområdet, men redan en kall natt med temperaturer kring -4 till -5 grader garanterar att vi har läget under kontroll och slipper hämta snö från annat håll.

Arrangörsföreningarna har velat ta det säkra före det osäkra och satt uppfinningsrikedomen på spel.

– Vi har försökt tillverka snö i en foderfrys i Vörå kommun, men till vår besvikelse var resultatet dåligt. Luftfuktigheten inomhus blev för stor och snötillverkningen misslyckades. Maskineriet orkade inte upprätthålla den kyla som skulle ha behövts, berättar Lövdahl.

Väderutsikterna ser för tillfället lovande ut, men arrangörerna vill ändå spela med säkra kort och hämtar därför dagligen ett lastbilslass med snö från Vasa ishall. Under veckoslutet såg man dessutom ca 70 frivilliga på snöskottningstalko. Man samlade ihop den natursnö som fallit på Vörå golfbana samtidigt som snökanonerna snurrade.

– Tävlingarna kommer att genomföras, försäkrar tävlingsledaren Lövdahl.

Tilläggsuppgifter:
Skid-FM i Vörå, tävlingsledare Mårten Lövdahl, tel. 050 5632470